Toba de porc

Toba de porc

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati 😀

Calificativul retetei
Reteta nu a fost votata inca! Fii primul care voteaza! O Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Se încarcă...
Ingrediente
  • o jumatate de capatana de porc cu masa de 3,3 kg (carne grasa, carne slaba, ureche, falca);
  • apa;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • un mat gros de porc.

Instructiuni de preparare

Se elimina grasimea de pe capatana, apoi aceasta din urma se spala, se taie in 2-3 bucati mari si se fierbe in apa cu sare intr-o oala sub presiune, circa o ora sau pana cand carnea cade de pe oase.
Daca folositi oala sub presiune, dupa timpul de fierbere, oala se ia de pe foc si se asteapta circa 20 de minute pentru a se racori. Se apasa pe butonul de depresurizare si daca nu mai iese abur, atunci se poate deschide capacul oalei in siguranta.
Se scoate capatana pe o tava, apoi se elimina oasele, ochiul, gingiile si dintii, iar carnea ramasa se taie fasii. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se amesteca.
Se verifica matul, sufland pe el, ca nu cumva sa fie spart. Se umple cu carnea (lejer, pentru a nu se sparge), apoi se leaga cu ata la ambele capete.
Toba se pune la fiert, la foc mic, in apa cu sare, circa 30-40 de minute, si se inteapa din cand in cand cu un ac pentru a nu se sparge matul. Dupa ce s-a fiert, se scoate din apa si se lasa la uscat, presata intre doua tocatoare, cu o greutate deasupra. Se serveste a doua zi.

Opinia ta despre reteta "Toba de porc"?